Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 30 juni. Meer lezen…

Waar kan de thuisbatterij allemaal geplaatst worden?

Waar kan de thuisbatterij allemaal geplaatst worden?

Als je van alle voordelen van een thuisbatterij wil profiteren, zul je ook in huis plaats moeten maken voor de plaatsing van de thuisbatterij. Waar je de thuisbatterij het beste kunt plaatsen, hangt van een aantal verschillende factoren af. Hierbij kijk je onder andere naar de ruimte die de thuisbatterij in beslag neemt en het klimaat in de ruimte. Akutan vertelt je waar je op moet letten bij het plaatsen van de thuisaccu.

Goede plaatsen voor een thuisbatterij

Per woning verschilt het welke plaats het meest geschikt is voor een thuisbatterij. De plek waar je de thuisbatterij plaatst moet in ieder geval koel en droog zijn. In veel gevallen is plaatsing in de berging of garage daarom een uitstekend idee. Ook kelders worden vaak als plaats voor een thuisbatterij gebruikt. Maar welke plek je ook kiest, het is vooral belangrijk dat de thuisbatterij tegen extreme omstandigheden, zoals hitte of vrieskou, wordt beschermd.

Daarbij moet de thuisbatterij voldoende ruimte krijgen. Elk elektrisch apparaat, dus ook een thuisaccu, heeft immers ruimte nodig voor ventilatie. Zorg dus voor voldoende lege ruimte rondom de plek voor de accu. 

Een thuisbatterij buiten plaatsen

Heb je binnenshuis geen goede plek om de thuisbatterij te plaatsen? Sommige thuisbatterijen zijn ook buiten te plaatsen. Hierbij is het van belang dat de thuisbatterij een droge, beschutte plaats heeft. Ook mag de thuisaccu nooit direct buiten op de grond worden geplaatst.

Waar mag je een thuisbatterij plaatsen?

Er is in Nederland geen landelijke wetgeving die bepaalt waar je de thuisbatterij wel of niet mag plaatsen. In principe ben je dus vrij om de plek van de accu zelf te bepalen. Hierbij moet je wel rekening houden met de (brand)veiligheid van de thuisbatterij. De experts van Akutan adviseren je graag over de meest geschikte plaats in jouw woning.

Hoeveel ruimte neemt een thuisbatterij in beslag?

Het formaat van verschillende thuisbatterijen verschilt onderling sterk. Bij Akutan hebben we gekozen voor een compacte 5 kWh thuisaccu van 44 x 66.2 x 12 centimeter. Dit maakt dat de batterij slechts weinig ruimte inneemt. Met een gewicht van 52 kilogram kan de batterij bovendien eenvoudig aan een muur bevestigd worden.

De thuisbatterij van Akutan is modulair. Dit betekent dat je meerdere batterijen aan elkaar kunt koppelen als je een hogere capaciteit nodig hebt, zoals bijvoorbeeld 10 kWh of 20 kWh. In dat geval zal het systeem meer ruimte in beslag nemen. Door het slimme stapelbare design blijft de thuisbatterij wel altijd compact en eenvoudig te plaatsen.

De beste plek voor jouw thuisbatterij

Bij het kiezen van een plaats voor jouw thuisbatterij heb je veel vrijheid. Twijfel jij over de meest geschikte plek in jouw huis? Tijdens een gratis adviesgesprek bij je thuis kijken onze experts graag met je mee. Dan weet je direct wat de beste plek voor jouw toekomstige thuisbatterij is.

Meer weten over een thuisbatterij?

Ben jij bezig met de overstap naar een gasvrije woning en wil je meer weten over een thuisbatterij om jouw energie op te kunnen slaan? Bij Akutan adviseren we je hier graag over. Laat ons weten welke vragen je hebt en we helpen je direct verder met een persoonlijk advies.