Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 31 juli. Meer lezen…

Alles over de 20 kWh thuisbatterij

Alles wat je wil weten over een 20 kWh thuisbatterij

Als je overweegt om een thuisbatterij aan te schaffen, zul je moeten nadenken over de capaciteit van die thuisaccu. Heb je voldoende aan een thuisbatterij van 5 kWh? Of moet je misschien opschalen naar 10 kWh of zelfs een thuisaccu van 20 kWh aanschaffen? En bestaan thuisaccu’s van 100 kWh? Bij Akutan helpen we je graag bij het maken van deze keuze. In dit artikel lees je alles over een thuisbatterij van 20 kWh.

Wat is een thuisbatterij van 20 kWh?

Een thuisaccu van 20 kWh is een batterij waarmee je 20 kWh per keer kunt opslaan. Dit betekent dat de batterij je 20 kWh aan ‘extra’ energie geeft. De batterij slaat het overschot van stroom van je zonnepanelen op, zodat je dit op een later moment kunt gebruiken. Hierdoor word je minder afhankelijk van het stroomnet en maak je optimaal gebruik van jouw zonnepanelen.

Zoveel capaciteit heeft jouw thuisbatterij nodig

We begrijpen dat begrippen zoals ‘kWh’ redelijk abstract zijn. Hierdoor is het lastig om in te schatten hoeveel capaciteit een thuisbatterij nodig heeft. Daarom geven we je graag wat voorbeelden van wat je met 1 kWh kunt doen. 

  • Met 1 kWh kun je 200 keer je smartphone opladen.
  • 1 kWh kan de vaatwasser 1 keer laten draaien.
  • 1 kWh is voldoende om 22 uur lang je favoriete series te bingewatchen op je laptop via een streamingdienst.
  • Je rijdt op 1 kWh ongeveer 5 tot 8 kilometer met een elektrische auto.

Met een capaciteit van 20 kWh kun je dus heel wat dingen doen. Voor een gemiddeld huishouden kan een thuisbatterij van 20 kWh dan ook te groot zijn.

Hoeveel kWh heb je wel nodig?

Om uit te rekenen hoeveel kWh jouw thuisbatterij moet hebben, gaan we uit van het vermogen van jouw zonnepanelen. Dit wordt uitgedrukt in kilowattpiek (kWp). Per kWp heb je 1 à 1,5 kWh aan capaciteit nodig. Met een gemiddelde zonnepaneleninstallatie wordt zo’n 4 kWp opgewekt. Dit betekent dat een thuisbatterij met een vermogen tussen de 4 kWh en 6 kWh voldoende is.

Wat is de prijs van een thuisbatterij van 20 kWh?

Heb je een onderneming met een vrij hoog stroomverbruik of een vloot van elektrische auto’s, dan kan een capaciteit van 20 kWh interessant zijn.

Bij Akutan schaf je een thuisbatterij aan per 5 kWh. Hierdoor kun je de capaciteit van de accu uitbreiden tot het niveau dat jij nodig hebt. Als je een thuisbatterij van 20 kWh nodig hebt, investeer je dus in vier van onze accu’s. De Caldera I is beschikbaar vanaf €2.264,- en voor vier batterijen ben je dus minimaal €9.056,- kwijt.

Meer weten over onze thuisbatterij de Caldera I? Klik op onderstaande button.

Persoonlijk advies over een thuisbatterij

Wil jij meer weten over de aanschaf van een thuisbatterij of hoe het nou zit met de omvormer? Dan helpen de experts van Akutan je graag verder. Of je nou voldoende hebt aan een thuisaccu van 5 kWh of dat je toch meer wilt weten over een systeem van 20 kWh, wij staan voor je klaar. Neem contact met ons op en we geven je een persoonlijk advies. Plan snel je gratis adviesgesprek in!