Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 30 april ’24. Meer lezen…

Alles over de 10 kWh thuisbatterij

Wat is een thuisbatterij van 10 kWh?

Als je thuis zonne-energie wilt opslaan, is een thuisbatterij precies wat je nodig hebt. Zoals de naam al zegt is een thuisbatterij niets anders dan een grote accu waarmee je thuis stroom kunt opslaan. Zo kun je optimaal profiteren van de door jou opgewekte energie. Bovendien ben je zo minder afhankelijk van het stroomnet en draag je bij aan een duurzame toekomst. Maar niet elke thuisbatterij heeft evenveel capaciteit. In dit artikel vertelt Akutan je alles over een thuisaccu van 10 kWh.

Maximaal 10 kWh aan stroom opslaan

Een thuisaccu van 10 kWh is precies wat je ervan verwacht: het is een thuisbatterij met een capaciteit van 10 kWh. Dit betekent dat de batterij maximaal 10 kWh aan stroom kan opslaan (er zijn ook accu’s die meer energie kunnen opslaan zoals 20 of zelfs 100 kWh). De thuisbatterij wordt door middel van een omvormer aan jouw zonnepanelen gekoppeld. Deze kunnen de batterij vervolgens opladen. Daarna kun je de opgeslagen stroom gebruiken wanneer je dat het beste uitkomt. Met een slim systeem wordt de stroom bijvoorbeeld ingezet op de momenten dat de stroomprijs van je variabele energiecontract hoog is. Zo bespaar je direct op je energiekosten.

Voor wie is een thuisbatterij van 10 kWh geschikt?

Om te bepalen hoeveel capaciteit jouw thuisbatterij moet hebben, moet je kijken naar de hoeveelheid stroom die jouw zonnepanelen opwekken. Als vuistregel wordt aangehouden dat de batterij een capaciteit van 1 à 1,5 kWh per kilowattpiek (kWp) moet hebben. Hebben jouw zonnepanelen bijvoorbeeld 4 kWp? Dan is een thuisbatterij tussen de 4 en 6 kWh dus voldoende voor jou.

Als je uitgaat van een thuisbatterij van 10 kWh zouden jouw zonnepanelen dus tussen de 6,6 en 10 kWp moeten opwekken. Heb jij op dit moment nog minder zonnepanelen, maar wil je in de toekomst opschalen? Dan is het ook aan te raden om alvast te investeren in een wat grotere thuisbatterij. Zo beschik je direct over voldoende capaciteit voor de toekomst.

Wat kost een thuisbatterij van 10 kWh?

Bij Akutan vinden we het belangrijk dat iedereen een thuisbatterij met de juiste capaciteit kan kopen. Daarom zijn onze thuisaccu’s per 5 kWh stapelbaar. Als je een thuisbatterij van 10 kWh nodig hebt, investeer je dus in twee van deze accu’s. De Caldera I is beschikbaar vanaf €2.264,- en voor twee batterijen ben je dus minimaal €4.528,- kwijt.

Meer weten over onze thuisbatterij de Caldera I? Klik op onderstaande button.

Advies over een thuisbatterij bij jou thuis

Thuisbatterijen zijn een relatief nieuwe ontwikkeling en we begrijpen dat je hier nog de nodige vragen over hebt. Daarom staan onze experts altijd voor je klaar. Laat ons weten wat jouw situatie is en we denken graag met je mee. We adviseren je bijvoorbeeld over de aanschaf van een thuisbatterij van 5, 10 of zelfs 20 kWh en vertellen je alles over de installatie. Zo kun je goed geïnformeerd jouw keuze maken. Plan daarom snel een gratis adviesgesprek in!