Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 30 juni. Meer lezen…

Hoe kan ik thuis zonne-energie opslaan?

Hoe kan ik thuis zonne-energie opslaan?

Zonnepanelen wekken niet elke dag evenveel stroom op en jij verbruikt natuurlijk ook niet dagelijks precies dezelfde hoeveelheid stroom. Hierdoor verbruik je in de praktijk vaak zelf maar zo’n 30% van de zonne-energie die je opwekt. De rest lever je terug aan het stroomnet. Dat is natuurlijk zonde. Wil je meer van jouw zonne-energie zelf gaan gebruiken? Dan wil je de zonnestroom opslaan. Dat kan met een thuisbatterij van Akutan. We leggen je uit hoe het werkt.

Zonne-energie opslaan doe je zo

Zonnepanelen wekken stroom op. Deze stroom kun jij direct gebruiken voor je huishoudelijke apparaten of de energie wordt teruggeleverd aan het stroomnet. Als jij meer van de opgewekte energie zelf wil gaan gebruiken, zul je de zonnepanelen-energie moeten opslaan. Dit doe je met een thuisbatterij.

Een thuisbatterij laat je, samen met een omvormer, in je woning installeren. Zonnestroom die niet direct gebruikt wordt, kan worden gebruikt om de batterij op te laden. Als je op een later moment meer stroom verbruikt dan jouw zonnepanelen op dat moment opwekken, kun je de opgeslagen zonne-energie gebruiken. Zo word je minder afhankelijk van het energienet en verbruik je veel meer van de door jouw zonnepanelen opgewekte zonne-energie.

Waarom is zonne-energie opslaan een goed idee?

Twijfel jij nog of het wel of geen goed idee is om een thuisbatterij aan te schaffen? Je zonnepanelen-stroom opslaan brengt verschillende voordelen met zich mee. We zetten ze voor je op een rijtje.

  • Je gaat een stuk meer van de opgewekte duurzame stroom gebruiken, waardoor je minder afhankelijk wordt van het energienet.
  • De thuisbatterij kan als noodvoorziening dienen tijdens een stroomstoring. Belangrijke apparaten blijven zo altijd werken.
  • Je ontlast het, steeds vaker overbelaste, energienet.
  • Je kunt de opgewekte stroom inzetten als de energie via het net erg duur is. Zo verlaag jij jouw energierekening.
  • Je gebruikt meer duurzame opgewekte stroom en draagt bij aan een duurzame toekomst.

Zonne-energie opslaan: dit zijn de kosten

Als je eenmaal een thuisbatterij en omvormer in huis hebt, zijn er aan het opslaan van zonne-energie geen kosten meer verbonden. De opgeslagen stroom gaat dan juist een besparing opleveren. Maar voor het zover is, moet je eerst de thuisbatterij en omvormer aanschaffen. Hoeveel dit precies kost, is afhankelijk van verschillende factoren.

De Caldera I van Akutan heeft een capaciteit van 5 kWh. De batterijen zijn stapelbaar, waardoor je zelf kunt bepalen hoeveel capaciteit jouw huishouden nodig heeft. In veel gevallen zijn twee van deze batterijen ruim voldoende voor het opslaan van jouw zonne-energie. Twee batterijen vragen om een investering die start bij €2.264 per stuk. Een bedrag dat bij een variabel stroomcontract binnen vier jaar kan worden terugverdiend.

Wil je weten wat zonne-energie opslaan in jouw situatie gaat kosten? Vraag dan een persoonlijke offerte en besparingsadvies aan. Dan weet je direct hoe hoog de investering in jouw situatie is.

Advies bij het opslaan van zonne-energie

Het zelf thuis opslaan van stroom is een relatief nieuwe ontwikkeling en we begrijpen dat dit de nodige vragen bij je oproept. Daarom staan we altijd voor je klaar met persoonlijke adviezen en tips.

Neem contact met ons op en laat ons weten welke vragen of twijfels jij nog hebt. We helpen je graag verder. Weet je wel al zeker dat je zonnestroom wil opslaan en wil je graag een offerte ontvangen? Ook dan horen we graag van je. Dan kan ook jij binnenkort optimaal gebruik maken van jouw opgewekte zonne-energie.