Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 30 april ’24. Meer lezen…

Alles over de installatie van de thuisaccu

Dit wil je weten over de installatie van een thuisbatterij

Een thuisbatterij is een mooie stap richting een duurzame toekomst. De thuisaccu biedt veel voordelen en helpt jou om onafhankelijker te worden van het stroomnet. Voordat je van deze voordelen kunt genieten moet de thuisbatterij bij jou thuis geïnstalleerd worden. Hoe gaat het installeren van een thuisbatterij in z’n werk en waar moet je rekening mee houden? Akutan legt het je uit.

Hoe gaat de installatie van een thuisbatterij in z’n werk?

Een thuisbatterij slaat de energie die jouw zonnepanelen opwekken op voor later gebruik. Maar een thuisaccu en zonnepanelen kunnen niet zomaar aan elkaar verbonden worden. Daar is een bidirectionele omvormer voor nodig. Deze omvormer zorgt ervoor dat jouw zonnepanelen, thuisbatterij en het energienet goed met elkaar kunnen samenwerken, waardoor jij optimaal van de thuisaccu kunt genieten.

Bij de installatie van de thuisbatterij moet je daarom ook rekening houden met de installatie van de omvormer. Zowel de omvormer als de thuisbatterij moeten op jouw meterkast worden aangesloten. Vaak is hier nieuwe bedrading voor nodig, die je niet zelf mag aanleggen. Ook moet de koppeling met jouw zonnepanelen worden gemaakt. Daarna kan de thuisbatterij worden opgehangen en ingesteld.

Kun je de thuisbatterij zelf installeren?

Voor een vakman is een thuisaccu aansluiten een fluitje van een cent. Voor iemand zonder uitgebreide kennis van elektrotechniek is het een stuk lastiger. Bovendien zijn er werkzaamheden, zoals het aanleggen van nieuwe bedrading, die enkel door een gecertificeerd vakman mogen worden uitgevoerd. Daarom raden we je aan om de installatie van jouw thuisbatterij over te laten aan onze experts. Zij inventariseren de situatie bij jou thuis en sluiten de thuisbatterij en omvormer vakkundig aan. Dan kun jij erop vertrouwen dat het veilig en snel gebeurt.

Zo lang duurt het aansluiten van een thuisbatterij

De installatie van een thuisaccu door onze experts neemt gemiddeld slechts twee uur in beslag. Onze installatieteams weten precies wat er nodig is om de thuisbatterij en omvormer goed en snel aan te sluiten. Zelf heb je hier dus geen omkijken naar. Zij nemen je al het werk uit handen en binnen een paar uur kun jij jouw thuisbatterij gaan gebruiken.

De beste plek voor een thuisaccu

De Caldera I van Akutan is zo ontworpen dat je deze op verschillende plekken in huis kunt aansluiten. Met een formaat van 44 x 66,2 x 12 centimeter en een gewicht van 52 kilogram kun je de accu plaatsen waar het jou het beste uitkomt. Let er wel op dat het een droge, koele ruimte is. Bijvoorbeeld een garage of kelder is erg geschikt als installatieruimte voor een thuisbatterij. Onze experts kunnen je adviseren over de meest geschikte ruimte in jouw woning.

Meer weten over onze thuisbatterij? Klik op onderstaande button voor meer informatie over onze thuisbatterij!

Een thuisbatterij van Akutan installeren: stap voor stap

Als je kiest voor een thuisaccu van Akutan komen onze experts graag bij je thuis om de batterij te installeren. Doorloop onderstaande stappen en profiteer binnenkort van alle voordelen van een thuisbatterij.

Stap 1: Adviesgesprek en offerte
Voordat je besluit om een thuisbatterij aan te schaffen, gaan onze experts graag met je in gesprek. Dit doen ze bij jou thuis, zodat ze direct kunnen inschatten hoe de installatie van de thuisaccu er in jouw situatie precies uitziet. Daarna brengen ze een offerte uit.

Stap 2: Installatie door ons team
Nadat je de offerte geaccepteerd hebt, neemt ons installatieteam contact met je op om een installatie afspraak te maken. Op de afgesproken datum en tijd komen zij de thuisbatterij bij jou thuis installeren. Deze installatie neemt ongeveer twee uur in beslag.

Stap 3: Begin met besparen
Nadat de thuisbatterij geplaatst is, leggen onze vakmensen je alles uit wat je moet weten. Daarna kun je direct beginnen met energie opslaan en geld besparen.

Wil jij ook een thuisaccu van Akutan? Neem dan contact met ons op en we plannen snel een gesprek met je in.