Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 30 april ’24. Meer lezen…

Alles over de kosten van een thuisbatterij

Alle kosten van een thuisbatterij op een rij

Een thuisbatterij levert je veel voordelen op, maar voordat je hiervan kunt genieten wordt er een (financiële) investering gevraagd. Daarom zijn de kosten van een thuisbatterij zeker iets om mee te nemen in je overweging als je een thuisbatterij wilt aanschaffen. Ook de terugverdientijd van de thuisbatterij speelt natuurlijk een rol. Akutan zet op een rijtje wat je van de kosten van de thuisbatterij mag verwachten.

Met welke kosten voor een thuisbatterij moet je rekening houden?

Met een thuisbatterij kun je meer rendement uit je zonnepanelen halen. Je slaat opgewekte stroom op en gebruikt het op de momenten dat het jou het beste uitkomt. Of dit voor jou interessant is, hangt deels af van de prijs van de thuisbatterij.

De prijs van de thuisaccu is afhankelijk van onder andere de capaciteit van de accu, zoals 5 kWh, 10 kWh of soms zelfs wel 20 kWh. Daarnaast moet je ook rekening houden met de aanschaf van een omvormer. Zonder omvormer kan de thuisbatterij niet samenwerken met jouw zonnepanelen en het stroomnet. 

Bij Akutan verkopen we thuisbatterijen met een capaciteit van 5 kWh. Deze accu’s zijn stapelbaar, waardoor je eenvoudig kunt opschalen als dat nodig is. Daarnaast vind je bij ons ook omvormers die geschikt zijn voor gebruik van jouw thuisaccu.

Wat kost een thuisbatterij voor zonnepanelen?

Als je geïnteresseerd bent in een thuisbatterij van Akutan moet je rekening houden met een investering vanaf de €2.264,- per accu van 5 kWh. De prijs voor de omvormer begint vanaf €1.699. Hoeveel jouw volledige installatie van thuisbatterij(en) en omvormer kost, hangt af van de situatie. Daarom geven we je graag een persoonlijke offerte, zodat je echt weet waar je aan toe bent.

De terugverdientijd van een thuisbatterij

Wat een accu voor zonnepanelen kost, is afhankelijk van veel verschillende factoren. Ook de terugverdientijd van de thuisbatterij is daarom sterk afhankelijk van jouw situatie. Niet alleen de totaalprijs van de thuisbatterij speelt een grote rol, ook het aantal zonnepanelen en jouw energiecontract spelen mee.

 

De terugverdientijd van jouw thuisbatterij is het kortst als je een aantal zonnepanelen en een variabel energiecontract hebt. Dan kun je jouw investering er in enkele jaren al uit hebben. Heb je echter geen zonnepanelen en/of een vast energiecontract? Dan duurt het langer voordat je jouw investering eruit hebt. Onze experts geven je in een eerste besparingsadvies graag een indicatie over jouw situatie.

Een persoonlijke offerte

Wil jij een persoonlijke offerte en besparingsadvies? Neem dan contact met ons op. Onze experts komen graag bij jou thuis om jouw situatie in kaart te brengen. Daarna ontvang je een persoonlijk aanbod, waarbij je precies weet wat de kosten en terugverdientijd van een thuisbatterij voor jou zijn. Zo kom je niet voor vervelende verrassingen te staan en neem je een weloverwogen beslissing.

BTW terugvragen voor je thuisbatterij?

Wanneer je een thuisbatterij koopt, is het mogelijk om de 21% BTW terug te vragen via de Belastingdienst. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

Meer weten over een thuisbatterij?

Ben jij bezig met de overstap naar een CO2-neutrale woning en wil je meer weten over een thuisbatterij om jouw stijgende energieverbruik op te vangen? Bij Akutan adviseren we je hier graag over. Laat ons weten welke vragen je hebt en we helpen je direct verder met een persoonlijk advies.