Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 30 april ’24. Meer lezen…

Alles over het verduurzamen van je huis

Je huis verduurzamen doe je zo

Het verduurzamen van jouw huis is een belangrijke stap voor de toekomst. Niet alleen is de verduurzaming goed voor het klimaat, maar je bespaart er ook nog eens geld mee. Als jij jouw huis wilt verduurzamen zijn er een aantal verschillende maatregelen die je kunt nemen. Je hoeft natuurlijk niet alle maatregelen in één keer te nemen, maar je kunt de verduurzaming verspreiden over een langere periode. Aan welke maatregelen je allemaal kunt denken, zet Akutan voor je op een rijtje.

Isolerende maatregelen bij duurzaam wonen

Als je wil gaan verduurzamen is het isoleren van je woning absoluut een goed idee. Door bijvoorbeeld vloerisolatie, spouwmuurisolatie of dakisolatie te laten installeren bespaar je direct op je energierekening. Ook verhoog jij jouw wooncomfort meteen. Hoeveel je van de isolerende maatregelen profiteert, hangt af van de huidige staat van jouw woning.

CO2-neutraal wonen met zonnepanelen

Wie duurzaam wil wonen doet er goed aan om zelf stroom op te wekken door middel van zonnepanelen. De stroom die de panelen opwekken kan gebruikt worden voor huishoudelijke apparaten en bijvoorbeeld een warmtepomp. Hoeveel zonnepanelen er op je duurzame woning moeten komen te liggen, hangt af van jouw (toekomstige) stroomverbruik. Meer weten over energie van de zon opslaan? Lees dan ons artikel over zonne-energie opslaan.

benjamin-jopen-p2GuLUu79Rg-unsplash
2309 - adviseur en klant aan tafel

Sla stroom op met een thuisbatterij

Wist je dat jij de stroom die je zonnepanelen opwekken eenvoudig thuis kunt opslaan? Een thuisbatterij slaat de opgewekte zonne-energie op voor later gebruik. Dit maakt je onafhankelijk(er) van het stroomnet, waardoor je optimaal van de duurzaam opgewekte zonne-energie kunt profiteren. Als je jouw huis wil verduurzamen, is een thuisbatterij dan ook absoluut het overwegen waard. 

Je huis duurzaam verwarmen

Verwarm jij je huis nu nog met een traditionele CV-ketel? Dan is het laten installeren van een warmtepomp een mooie stap richting een duurzamere woning. Is de overstap naar een all-electric warmtepomp voor jou nog te groot? Dan kun je ook een tussenstap maken door te kiezen voor een hybride warmtepomp. Zo bespaar je op gas en ben je weer een stap dichter bij een duurzame woning.

Kleine duurzame aanpassingen

Het installeren van een warmtepomp, de aanschaf van zonnepanelen met een thuisbatterij en het laten isoleren van je gehele woning zijn allemaal grote aanpassingen om je huis te verduurzamen. Er zijn echter ook kleinere stappen die je kunt nemen als je duurzaam wilt wonen. 

  • Dicht alle naden en kieren in je woning.
  • Plak radiatorfolie.
  • Isoleer alle verwarmingsleidingen die zichtbaar door je huis lopen.
  • Kies voor ledverlichting.
  • Verlaag de aanvoertemperatuur van je CV-ketel (als je huis dit toelaat).

Subsidies voor duurzaam wonen

Wil je grote stappen zetten om je huis te verduurzamen? Dan is het fijn om te weten dat je van subsidies kunt profiteren. De aanschaf van een warmtepomp en isolerende maatregelen worden vanuit de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) ondersteund. Bekijk ook zeker welke regionale subsidies er in jouw gemeente of provincie gelden. Zo wordt jouw huis verduurzamen beter betaalbaar.

erik-mclean-aCshJn3y93s-unsplash-scaled.jpg

De thuisbatterij van Akutan

Overweeg jij de aanschaf van zonnepanelen of heb je al zonnepanelen en wil je deze energie kunnen opslaan? Dan is een thuisbatterij Caldera I van Akutan de perfecte aanvulling op jouw duurzame woning. Meer info? Lees dan ook eens onze complete handleiding over de thuisbatterij.

Heb je vragen over de aanschaf of werking van onze thuisbatterij? Neem dan contact met ons op en we voorzien je graag van een persoonlijk advies.