Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 31 mei ’24. Meer lezen…

terugverdientijd-thuisbatterij

Terugverdientijd van een thuisbatterij: Bespaar geld en verhoog je onafhankelijkheid

Welkom op onze pagina over de terugverdientijd van thuisbatterijen! Als je overweegt om een thuisbatterij aan te schaffen, ben je waarschijnlijk geïnteresseerd in hoe snel je investering zichzelf terugverdient. Laten we eens kijken naar wat de terugverdientijd inhoudt en hoe het kan bijdragen aan jouw energiebesparingen en onafhankelijkheid.

Wat is de terugverdientijd van een thuisbatterij?

De terugverdientijd van een thuisbatterij verwijst naar de periode die nodig is om de initiële investering terug te verdienen door middel van energiebesparingen en andere voordelen die de batterij biedt. Het omvat vaak de kosten van de batterij zelf, installatiekosten en eventuele bijkomende kosten zoals onderhoud.

Hoe wordt de terugverdientijd berekend?

De terugverdientijd kan variëren afhankelijk van verschillende factoren, waaronder de prijs van elektriciteit, de omvang van de batterij, de mate van energieverbruik en de beschikbare subsidies of belastingvoordelen. Een eenvoudige manier om de terugverdientijd te berekenen, is door de totale kosten van de batterij te delen door de verwachte jaarlijkse besparingen op de energierekening.

2309 - adviseur en klant aan tafel1

Waarom is de terugverdientijd belangrijk?

Het kennen van de terugverdientijd is cruciaal bij het nemen van een weloverwogen beslissing over de aanschaf van een thuisbatterij. Het stelt je in staat om de financiële impact van de investering te begrijpen en te beoordelen of de batterij op de lange termijn een rendabele keuze is voor jouw huishouden.

Voordelen van een kortere terugverdientijd:

 • Directe besparingen op energierekeningen
 • Verhoogde energieonafhankelijkheid
 • Minder afhankelijkheid van het elektriciteitsnet
 • Vermindering van de ecologische voetafdruk

Factoren die de terugverdientijd beïnvloeden:

 • Energieprijzen
 • Grootte en type van de batterij
 • Energieverbruikspatronen
 • Beschikbare subsidies en belastingvoordelen

De voordelen van een Akutan thuisbatterij:

 

 • Ontlast het energienetwerk: Door uw eigen energie op te slaan, helpt u mee om het energienet te ontlasten. Dit is vooral belangrijk op momenten dat er veel vraag is naar elektriciteit, zoals in de winter.
 • Voorkom boetes van netleveranciers: Netbeheerders mogen steeds hogere tarieven rekenen voor het terugleveren van stroom. Met een thuisbatterij kunt u uw eigen energie gebruiken, waardoor u minder hoeft terug te leveren en dus bespaart op deze kosten.
 • Verlaag uw ecologische voetafdruk: Door minder elektriciteit af te nemen van het net, vermindert u uw CO2-uitstoot. Zo draagt u bij aan een schoner milieu.
 • Profiteer van een hoger rendement van uw zonnepanelen: Zonnepanelen leveren niet altijd evenveel stroom op. Met een thuisbatterij kunt u uw zonne-energie optimaal benutten, waardoor u een hoger rendement behaalt op uw investering.

Extra kosten voor terugleveren? Akutan biedt de oplossing!

De kosten voor het terugleveren van stroom nemen steeds meer toe. Met een Akutan thuisbatterij bespaart u op deze kosten én profiteert u van alle andere voordelen die hierboven genoemd zijn. Maak uw woning energie-onafhankelijker en investeer vandaag nog in een Akutan thuisbatterij!

2309 - adviseur en klant hand schudden

Hoe kunnen wij helpen?

Bij Akutan staan we klaar om jou te helpen bij het begrijpen van de terugverdientijd van een thuisbatterij. Onze deskundige adviseurs kunnen een grondige analyse uitvoeren van jouw energieverbruik en -behoeften om een nauwkeurige schatting te maken van de terugverdientijd van een batterijsysteem dat perfect bij jou past.