Tijdelijk gratis basis installatie t.w.v. €400,00 + gratis technische schouw t.w.v. €150,00! Wees er snel bij! Actie geldig t/m 30 juni. Meer lezen…

Alles over het subsidiëren van een thuisbatterij

Kun je subsidie krijgen voor een thuisbatterij?

De aanschaf van een thuisbatterij is een mooie stap richting een duurzamere toekomst. De thuisaccu biedt je de mogelijkheid om altijd de door jouw zonnepanelen opgewekte stroom te gebruiken en maakt je onafhankelijker van het stroomnet. Voordat je van deze voordelen kunt genieten, zul je echter moeten investeren. Een subsidie om de aanschaf en installatie van een thuisaccu goedkoper te maken, zou deze kosten kunnen drukken. Maar kun je in Nederland een subsidie voor een thuisbatterij krijgen? Akutan zocht het voor je uit.

Is er subsidie voor thuisbatterijen in Nederland?

Eigenlijk kunnen we hier heel kort over zijn: Nee, er zijn op dit moment helaas geen subsidies voor de aanschaf of installatie van een thuisbatterij. Er gaan wel al langere tijd stemmen op om de aanschaf van thuisbatterijen te gaan subsidiëren, maar op dit moment liggen er nog geen concrete subsidieplannen. 

0% btw voor de thuisaccu

Hoewel er in Nederland dus geen thuisbatterij-subsidies verkrijgbaar zijn, is het in veel gevallen wel nog steeds aantrekkelijk om te investeren in een thuisaccu. Je kunt namelijk de BTW terugkrijgen van de aanschaf van de thuisbatterij. Meer weten? Informeer je via de Belastingdienst of check dat de website van De Centrale.

Zelfs zonder subsidie kun je de investering meestal binnen enkele jaren terugverdienen. Ook vinden veel mensen het een voordeel dat ze door de thuisbatterij minder afhankelijk worden van het energienet.

De terugverdientijd van een thuisbatterij zonder subsidie

Hoe lang de terugverdientijd van de thuisaccu is, hangt af van verschillende factoren. Onder andere het aantal zonnepanelen op je dak, jouw stroomverbruik en jouw energiecontract zijn van invloed op de terugverdientijd. Daarom raden we je altijd aan om een persoonlijk besparingsadvies en offerte aan te vragen. Zo weet je precies of de aanschaf van een thuisbatterij zonder subsidie in jouw situatie de moeite waard is.

Persoonlijk besparingsadvies van Akutan

Als je overweegt om een thuisbatterij van Akutan aan te schaffen, beginnen we altijd met een persoonlijk adviesgesprek. Onze experts komen bij jou thuis langs, zodat ze jouw persoonlijke situatie precies kunnen inschatten. Daarna volgt een persoonlijk advies en bijpassende offerte. Zo weet jij precies of de aanschaf van een thuisbatterij ook zonder subsidie voor jou aantrekkelijk is of niet.

Meer weten over een thuisbatterij?

Ben je van plan om over te stappen naar een CO2-neutrale woning en wil je meer informatie over het gebruik van een thuisbatterij? Bij Akutan staan we klaar om je hierbij te adviseren. Laat ons weten welke vragen je hebt en we zullen direct contact opnemen voor persoonlijk advies om je verder te helpen.